Detta året trodde jag aldrig skulle komma och ännu mindre gå så fort som det faktiskt gjorde.
Hade något riktigt stort framför oss. Som blev så sjukt bra, vill göra det igen o igen o igen....
Här kommer iallafall lite av mina minnen från året som gått. Vissa aningen roligare än andra men alla är ändå lite kul att kunna komma ihåg.
 
Jan- Feb- Mars

Inför kommande tillställning gäller det att vara ute i god tid. Klänning och bröllopsresa- check
 
 
April-Maj- Juni- Juli
Tur inbjudningarna kom ut till slut. Har ju lite svårt att hålla tyst om sådana här härliga hemligheter
 

Att det endast blev 3 turer med båten spelade faktiskt inte så stor roll. Vi visste ju att sol kommer vi att få.


Tromben visade sig kan man säga....
 
Aug

Möhippa med allt vad det innebär.
Sjukt roligt, när hjärtat hittat till sin rätta plats. Inte var dag man blir hämtad av två främmande män som säger att dom ska ta mig till en säker plats.......
 
Sept
Den bästa månaden på detta år.
Vilket ni säkerligen förstår. :D
1/9-12 En dag med mycket skratt, tårar och så klart sjukt mycket fest.
En fest som var planerad in i minsta detalj, kändes det som, av bästa värdparet man kan tänka sig. Fam Lövberg - Bella förstås...

Och där tog det ju inte slut.
Var hemma ett par dagar och försökte ta in allt som hänt för att dra oss mot varmare breddgrader. Mexico here we come. :D
 
Nov-Dec

Verkligen inte det roligaste avslut på detta året...Sjukskriven till jag vet inte när....
Men om man säger så här.
2013 kan bara bli bättre.


GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLESAMMANS!!!

31/12

 

Hade svårt att somna igår o tyckte det krampa i mitt underben- denna gång höger. Men vet inte om det är någon större fara eller om det börja bli psykiskt?

Men det är väl ingen idé att åka in för det. Tror jag behöver vara mer död än levande för att dom ska göra ordentliga kontroller nästa gång. Då ska jag ligga kvar, om det blir akuten en gång till, tills dom gjort CT-röntgen, o ultraljud på hjärtat o ja, varför inte hela kroppen.

 

Det är tur att jag börjat anteckna allt som händer för jösses vad jag kommer på saker som sagts som jag ännu inte fått ner skrivet. Tex kom jag i morse på att när jag berättade för läkaren 2:a gången på akuten att min käre kiropraktor trodde jag fått en så kallad ”tia”.

 

(TIA, transitorisk ischemisk attack, innebär att en del av hjärnan drabbas av övergående syrebrist. Orsaken är en övergående blodpropp i hjärnan. Ring genast 112 om du eller en närstående känner en plötslig domning, förvirring, synstörning eller får problem att gå. Med tidig diagnos och behandling går det att minska risken för en efterföljande stroke.

TIA innebär att de strokeliknande symtomen försvunnit inom ett dygn. I de flesta fall är attacken mycket kortare. TIA kan vara en förvarning om stroke som i vissa fall kan inträffa inom de närmaste timmarna.

De vanligaste orsakerna till TIA är en blodpropp som antingen kommer från hjärtat eller halsens pulsåder eller en förtjockning av kärlväggen på något av hjärnans fina kärl. När blodproppen fastnar i hjärnans kärl hindras blodflödet i en del av hjärnan varigenom TIA-symtomen uppstår. När blodproppen kommer från hjärtat är orsaken oftast förmaksflimmer.

Symtom på TIA

Typiskt för TIA är att symtomen är kortvariga. De kan pågå från ett par minuter till flera timmar. Symtomen kan till exempel vara:

 • plötslig domning eller svaghet i ansikte, armar och ben, oftast bara i den ena kroppshalvan
 • plötslig förvirring eller svårigheter att tala och förstå
 • plötslig synstörning på det ena eller båda ögonen
 • plötsliga svårigheter att gå, plötslig yrsel, svindel, dubbelseende eller försämrad balans och koordination.

  Sök vård

  TIA är en varningssignal som kan föregå en stroke. Kontakta därför läkare snabbt om du eller någon anhörig fått en TIA.

  Om du får något av följande symtom, ring 112 efter ambulans

  • plötsliga domningar eller plötslig svaghet i ansikte, armar och ben, ofta bara i den ena kroppshalvan
  • plötslig förvirring eller svårigheter att tala och förstå
  • plötsliga synstörningar på ena eller båda ögonen 
  • plötsliga svårigheter att gå, plötslig yrsel, svindel, dubbelseende eller försämrad balans och koordination
  • plötslig, kraftig huvudvärk utan klar orsak.)

Men då blev jag nästan idiotförklarad för det kunde det verkligen inte vara eftersom jag var alldeles för ung. Det var ju snällt sagt men jag trodde inte det fanns åldersgräns för det.

Att jag äter p-piller, vilket kan leda till proppar frågade inte ens läkaren om. Konstigt?

 


Då har vi kommit till årets sista dag. Sitter här i soffan, på min favoritplats och det är alldeles tyst, endast Ts andetag man hör från sovrummet och såklart mina knapptryckningar. Har sovit lite konstigt i natt. Hade för det första väldigt svårt att sova, kan det bro på muggen kaffe jag hällde i mig dryga timmen innan läggdax? Att jag hade känningar i mitt högre underben? Vet inte.
Det är såklart huvudvärken gör sig påmind även idag, borde blivit van men det är ju bara det att man blir så trött.

Nu får det nog bli frukost, har vart hungrig sen närmare 8 tiden..

 

Kram på er!

 

29/12

 

Tänkte att denna dagen skulle jag vakna tidigt, utvilad för att kunna njuta av dagen till fullo.

Vaknade till vid 8.30 tiden men kraften att gå ur sängen fanns inte så när kl äntligen passerat 10.30 tog jag mig upp.

Träffade Ida o Micke på stan för lunch. Mat ska man ändå äta så varför inte där någon annan lagar den.

Kände att jag gick i min egen lilla bubbla till o från.

Maten slank ner och det gjorde verkligen susen. Magen var riktigt tom, men för huvudet blev det inte något bättre snarare sämre. Det är förresten något jag kunnat lägga samman. Alltid efter matintag blir jag som sämst.

Vi gick i två butiker efter maten men sen var jag tvungen att ge upp. Energin fanns inte.

Huvudet gjorde ont, inte så där ont att man måste ta en tablett men så där som när man sovit dåligt. Det kan jag inte påstå att jag gjort, iaf inte för lite. Kan man sova för mycket i detta tillstånd?

Tyckte det snurrade så jag fick stanna till, hålla mig i hyllorna i butiken tills det blivit så pass bra att jag kunde fortsätta gå.

Väl hemma la mig i soffan, hade tänkt besöka mamma o pappa men det fick vänta, efter en stund somnade jag till och sov säkert 30- 60 min.

Till kvällen var det dags att komma på något att äta. Denna gång fick Mc Donalds laga maten. Kraften hade inte hittat tillbaka till mig trots sovpaus.

Avslutningen på kvällen blev tillsammans med maten, Sagan om de två tornen.

 

30/12

 

Vaknade upp med en aning huvudvärk- i dag igen.

Orkade faktiskt både plocka fram frukost och göra varsin macka åt mig o Tobias. Sen var soffan min bästa vän i nån timma.

Tyckte varje gång jag skulle resa mig upp, i lagom takt, att jag fick blodtrycksfall.

Eftersom kyl o frys eka tomt fick det bli ett besök på Willys. Där gick det inte i nån racerfart för mig direkt. Visste inte vad jag leta efter stundtals och fick titta flera gånger på samma hylla för att se vad det var jag skulle ha. Tur T var med annars hade jag nog inte kommit ut med mycket saker. Om jag så kommit ut.

Eftermiddagen har bestått i att sitta i soffan, kolla på tv och vika tvätt.

För att se om jag hade någon mer ork tog jag en promenad till S för vidare mot jobbet och klippa mig.

Jag gick på i ganska bra tempo just för att kolla vad jag hade energi till men det var riktigt jobbigt när jag väl stannade upp, på jobbet.

Det jobbigaste kom när jag låg i schamponeringen. Kanten är inte den skönaste för nacken men annars brukar det inte vara något stort problem men nu gjorde den mig alldeles snurrig, så jag nästan mådde illa och det höll i sig när jag till och med kom till klipp platsen.

Jag fick koncentrera mig på att prata, ville helst bara vara tyst.

Hemfärden gick också bra men jag var väldigt trött när jag kom hem, tur man inte jobbar när en promenad på ca 15- 20 min gör att man bli utmattad.

Nu fick det bli soffan igen med mat och tv.

Just precis i skrivandets stund har jag ont i huvudet och spec, i bak på höger sida mot nacken. Det är knappt jag orkar hålla upp huvudet själv. Tur man kan kana ner i soffan så man får stöd.

När jag pratat med lite olika vänner och familj har jag kommit på en väldigt underlig sak.

När jag kom till akuten första gången och läkaren kollade mig i ögonen. Vad hon skulle se vet jag faktiskt inte. Har jag kommit på att hon bad att få titta i Tobias ögon också, hon var tvungen att ha något att jämföra med. Men varför tar man då hans ögon? Tar man inte en nykter sköterska?

 

 


Tänk om snart ett dygn är det redan ett nytt år. I mitt huvud är jag kvar där det var september/ oktober. Dessa månader totalt sprang iväg.
Då har det ändå inte hänt så väldans mycket sen bröllop o resa.
Imorgon är vi bjudna på Nyårsmiddag på Götgatan. Ska bli väldigt trevligt, Det är vi, S o C förstås o resten nytt folk. Om man bara skulle kunna komma på vad man ska klä på sig.
Tur butikerna har öppet imorgon oxå. Får nog bli en sväng, vilket betyder.... mot sängen!

 

Kram på er!

 

 

 

 

15/12-12

 

Besökte med T och M en restaurang i Lidköping. Där dom serverade öl och hamburgertallrik- till alla eftersom dom egentligen hade stängt för julledighet.

Kom dit runt 19.00 tiden och började med öl i väntan på mat. Vi åt o drack, enbart öl, och det kom o gick folk- vi känner till. När T o M tyckte det var läge drog dom sig till en bar i närheten- 10 min.

Jag satt kvar med min bror o hans kompis en kort stund sen gick även jag bort mot baren där T o M befann sig. När jag kom dit kände jag på en gång att jag inte alls mådde så bra så jag gick hemåt. Det som är typiskt mig är att jag bara går, säger oftast inte till ens att jag går.

Som tur var såg M att jag gick så när jag kommit utanför dörren ringde T för att kolla så allt var ok. Jag sa att jag endast mådde dåligt o ville gå hem och att jag klarar mig så han kunde stanna kvar.

Endast 100-200 meter kom jag. Kräktes en hel del och kände att jag inte kunde stå så jag föll till marken med en känsla i kroppen jag aldrig upplevt för ut. Visst har jag varit ordentligt full men aldrig så jag inte kan komma upp. Min första tanke var att jag fått i mig något, kanske genom ölen, som jag inte skulle ha i mig.

Som tur var tappade jag inte medvetandet så jag kunde ringa tillbaka till T för att be om hjälp som i sin tur ringde en taxi. När jag ligger mitt i gatan ser jag lycktorna från taxibilen o tänker att jag måste komma upp annars blir jag påkörd. Tillslut kommer jag upp på benen men lyckas ta mig 2- 3 steg sen faller jag igen.

Taxichauffören som för oss är känd, pratade med mig och ville att jag skulle sätta mig i bilen men kroppen svarade inte. T o M kom o försökte dom också. Inget hjälpte. Dom fick inte ta i mig och jag bara låg där.
Talet blev sämre o sämre men fick ur mig ett ja när T frågade om han skulle ringa ambulans.

När ambulanspersonalen tog över fick jag endast ur mig mitt personnummer och att jag var allergisk mot skaldjur. Det var knappt så de heller fick ta i mig men var tvungna då det lyfte upp mig på båren och in i ambulanser för vidare mot akuten. Jag var ordentligt ljuskänslig då jag kom in ambulansen.

Kom in på akuten ca 00.00. Låg i en säng som ett kolli o kräktes en hel del.
Sköterskorna lyckades ta EKG, blodtryck, urinprov o socker. Läkaren kollade även ögonen.

Vad jag vet i dagsläget har jag hört vad alla sagt men inte kunnat svarat, det gjorde T. Jag kunde röra armen ifall jag ville ha uppmärksamhet.

Alla prover såg bra ut sa dom så när jag piggade på mig runt 05.00 och kunde börja prata tyckte dom att jag gjort mitt och fick lämna akuten. Dock kunde jag inte stå själv så T fick köra mig i rullstol till taxin för att leda mig in o ut ur bilen.

La mig och sov. Vaknade till runt 12 för att få i mig lite mat, eftersom jag inte hade något kvar sen lördagen. Sen somnade jag om till runt 15.00.

 

16/12

 

Var ganska mörbultad när jag vaknade. Inte direkt bakfull men hade så klart känningar av vad som hänt.

 

17/12

 

Klarade av att jobba, var så klart trött men det kan man ju vara ändå på måndag. Även tis o ons gick fint.

 

20/12

 

När jag ätit lunch på torsdagen fick jag en olustig känsla i huvudet, precis som att jag skulle falla igen. Som tur var hade jag tid kvar på lunchen så jag la mig o vila i hopp om att det skulle bli bättre.

Det blev det verkligen inte.

Jag kände mig helt borta i huvudet. Jag var ju där som fysisk person men inte mer. Började klippa en kund utan kappa och var allmänt rörig tyckte jag.

Eftersom jag jobbade sent, 20.00 bad jag T ha maten klar när jag kom hem, som jag åt som jag inte sett mat förut. Precis som att någon skulle ta den ifrån mig.

Kändes som jag var helt utslagen, bara vetskapen om att jag behövde duscha- vilket jag tycker är bland det skönaste som finns- gjorde att jag nästan började gråta.

Vad är det som händer?

 

21/12

 

Berättade för alla kollegor hur känslan var och att jag var rädd att jag var på väg mot den berömda väggen. Alla tog det väl och frågade hur det var med mig hela dagen.

Huvudet var fortfarande inte med ordentligt. Jag hörde och såg hur kunder jag klippte pratade med mig men jag uppfattade det inte ordentligt. Precis som jag var i en bubbla. Jag glömde av vad jag precis sagt och fick säga ”va” flera gånger så jag inte svarade fel.

Arbetsskadad som man är vill man göra alla kunder fina inför julen så jag fullföljde såklart arbetet tills veckan var slut.

 

22/12

 

Skönt att äntligen vara ledig.

Tog mig en rejäl sovmorgon, men kände ändå av huvudvärken jag brottats med några dagar. Till o från. Tror dock jag haft huvudvärk fler dagar än jag minns- man lär sig ju leva med det. Inte så mycket att jag behövt ta Ipren men ändå så mycket att jag tyckt det vart jobbigt.

Fick tvinga mig själv att fixa klart allt för julen här hemma fast jag tror jag egentligen bara velat ligga kvar i soffan.

 

23/12

 

Denna dagen vaknade jag med stressen som ett täcke. Det var så mycket jag ville göra men som T säger, jag måste lära mig att jag endast har X-antal timmar på mitt vakna dygn.

Jag sa till mig själv att inget händer om jag så bara får gjort hälften. Det funkade, en liten stund.
Åkte o hälsade på M o V. Men det var nått i kroppen som gjorde att jag inte bara kunde sitta på golvet o leka med B. Så jag drog mig hemåt efter bara en liten stund.

16.00 hade jag bokat med J att vi skulle träna, tänkte att jag behöver se vad jag har för kapacitet. Tyvärr fick jag avboka pga att jag blev andfådd och tyckte hjärtat rusa bara jag gick från bilen o in för att ta mig ett mellanmål.
Försökte sova men det gick inte alls bra- tog mig en kort promenad istället om det var frisk luft min kropp behövde.
Gjorde väl varken till eller från.

Lagom till uppesittarkvällen drog vi oss åter till M o V. Åt, spelade bingo och fikade. M som inte var klar med alla klappar än höll på med det mellan bingospelen, vilket gjorde mig helt stirrig. Hon fick sätta sig i soffan och bara vara, precis som vi andra 3.

Vid 00.00 tiden åkte vi hem och jag somnade nog innan jag lagt mig ner.

 

24/12

 

Fick ställa klockan på 9.00 så jag med säkerhet skulle komma ur sängen för att vara klar när Ts familj skulle komma kl 12.00. Vi hade jullunch här hemma. Vi var endast 6 st så det var inte märkvärdigt.

Men stressen att jag ville göra så mycket innan det ens behövdes gjorde mig galen.

13.00 var lunchen serverad och jag åt och drack ca 3 dl öl. Den konstiga känslan infann sig och jag blev helt trött o mör. Efter maten var bortplockad kunde jag inte vara vaken mer. Sov i ca 1- 1 ½ timma men vaknade upp 2- 3 gånger i panik för jag inte visste vart jag var.

När jag orkade ta mig ur sängen kl 17.00-18.00 tog vi oss bort till M o V för middag men jag kom aldrig igång mer, så efter maten låg jag i deras soffa fram till 22.00 då vi åkte hem o jag stensomna 22.15 och sov...

 

25/12

 

.. fram till 10.30 på juldagen.

Denna dagen kändes hittills bäst av alla. Eftersom vi bokat in att ha fest här hemma o gästerna inte skulle komma förrän 19.00 kände jag att jag var hur lugn som helst.

Och kvällen följde också i sin gilla gång. Visst var jag lite trött o hängig men kunde helt klart vara med, nästan nykter förstås men ändå.

26/12

Eftersom jag enbart druckit 2 öl o 2 cider kvällen/natten innan var jag enbart seg pga för lite sömn. Men på eftermiddagen kände jag mig såpass bra att ett gympass kunde bli av och det gick väldigt bra. Tog det givetvis försiktigt.

 

27/12

 

Kl 10.00 kallade jobbet och jag var där i god tid eftersom jag inte ville komma med andan i halsen. Det gick bra med min första kund men kände att något inte var som det skulle men att utföra jobbet var inga problem.

Det funkade till o från fram till kunden jag hade efter lunch då blev det sämre. Koncentrationsförmågan var inte på topp och jag fick åter igen säga VA ett par gånger och jag upplevde att jag inte hade ork att göra slingor men gjorde ju såklart färdigt mitt jobb.

Hade en kund som jag plockade brynen på, då står man framåt lutad, vilket gjorde att det snurrade en aning i huvudet på mig.

Vid 19.00 tiden när jag klippte sista kunden fick jag en stickande känsla i vänster vad och det jag hört om det är att det kan vara en propp. Självklart blev jag rädd och det är väl det värsta eftersom man då jagar upp sig själv.

Fick klippa sittandes dom sista minuterna så jag inte skulle falla ihop om benet inte skulle bära mig.

På väg från jobbet ringde jag 1177 som tyckte att jag skulle besöka vårdcentralen på nästan kommande förmiddag om det så klart inte blev värre.

När jag skulle lägga mig runt 00.00 tiden fick jag se, hade legat under en filt några timmar, att benet var normalfärgat mot rött och foten, spec. på vänster, var kritvit o jag frös väldigt mycket.

Ytterligare samtal till 1177 som inte vågade att jag skulle vara hemma. Mot akuten IGEN!

Återigen, fick jag dra hela historien och dom kollade blodtryck och tog blodprov eftersom sköterskan på 1177 trodde det kunde vara en propp.

Blodprovet såg bra ut så på läkarens begäran skulle jag uppsöka VC direkt när dom öppnade dagen därpå.

 

28/12

 

Aldrig har jag kommit som nr 2 in på drop- in på VC. Ibland har man tur. Först får man träffa sköterskan som man drar hela historien för och eftersom jag kunde trycka på att jag vart på akuten och blivit tillsagd att dom på VC skulle göra en ordentlig utredning så kände dom väl att det inte fanns nått val.

Träffade läkaren som jag drog historien för ytterligare en gång. Hon började en utredning och kollade ögon, reflexer, styrkan i mina armar o ben, om jag kunde gå baklänges med slutna ögon och hålla armarna rätt ut när jag blunda. Allt såg bra ut men hon vill att det skulle tas mer blodprov och framförallt en CT-röntgen, röntgen av hjärnan.

Eftersom jag, om sällan, har migrän kunde detta vara en symptom på att det var migrän. Vissa blir som att dom hamnar i koma av det.
Så nu väntar jag på kallelse till sjukhuset så vi ser om det hänt nått i hjärnan. Annars vet jag inte vad steg 2 är.

Enligt hennes ordination är jag sjukskriven först 1 vecka, det kan jag ju fixa själv. Men har inte huvudvärken släppt efter 1 vecka och jag inte fått röntga mig/ fått svar, sjukskriver hon mig ännu längre. Inte bra med mitt jobb eftersom det lätt blir stressigt med tidsbokade kunder ifall det skulle vara nått i hjärnan. Självklart blir det bättre är det bara att jobba i väntan på röntgen.

 

Äntligen kanske jag får svar på varför jag mår som jag mår.

Då ligger man här på akuten igen.
Fick stickningar i vänster ben ikväll när jag stod o klippte, vilket inte ville ge sig. Så nu är man ordentligt stucken i armen och farbror doktorn har klämt o känt på benen.
Trodde inte, det som 1177 trodde, det var en propp men här får jag ligga till blodprovet analyserats klart för att se om man får åka hem för att besöka VC imorgon.. har fasen snart VIP kort där ;) eller vad dom nu gör med mig här...

Återkommer helt enkelt!

Då var julen över för denna gång.
Lika skönt det faktiskt, se fram emot lugnare tid i jan-feb. För det kan ni väl hålla med om, då händer det inte så värst mycket.
Är tillbaka på jobbet, tre dagar känns helt ok att jobba, sen blir det ledigt igen ;)

Jag hoppas verkligen allt som kändes jobbigt innan jul är som bort blåst.
Har bestämt mig för att inte prata/skriva ;) om det mer.
Tänker att, om jag hela tiden ältar då känner jag oxå efter vilket gör att jag tror det blir psykiskt..
Som när man hör någon ha maginfluensa, då får man det själv oxå.. utan att träffat den sjuka.. ;)
Sen är det klart man inte ska sopa allt under mattan... ni fattar säkert.


Då var klockan slagen!

Kram på er.

Hur var eran jul?
 

Hos oss, eller ska jag säga mig (min familj) har julen nästan alltid börjat kvällen innan julafton. Man har klätt granen och sen suttit framför tvn för uppesittarkväll och smakat lite av sillsalladen, tagit en skinkmacka (dock inte jag eftersom jag inte äter skinka) och bara låtit myset få infinna sig.
 
Denna julen blev tyvärr en aning annorlunda.
 
Lagom till lunchen på julafton kom Ts familj. På nått konstigt sätt, jag inte kan förklara fick jag jätte bråttom med allt.. Fast tid var det enda vi hade gott om.
Till maten
hade C fixat lite olika drycker
 
och några julöl.
Jag tog ett glas av varje men efter ölglaset kände jag mig helt konstig.
Kunde inte slappna av, tyckte folk prata om helt onödiga saker, kände mig helt borta, hörde att folk prata det lät som dom satt långt bort..
Det där mysiga jag ville komma åt kände jag aldrig av.
 
Familjen E gick ner en trappa för att spela ett parti Buzz... men jag orkade inte mer så för mig blev det sängen i 1 1/2 timma.
Vaknade två- tre gånger helt panikslagen. Vart är jag?
Men kunde somna om för att kliva upp när alla åkt hem..
Jag är ledsen men orken infann sig inte..
 
Middagen skulle serveras på Jutegatan så vi tog oss dit bort.. kunde väl likagärna kvittat men då blev dom nöjda.
Från ca 19-22 låg jag i soffan.

När man bara ligger i soffan känner jag inte att det är någon större ide att vara någon annanstanns än hemma så vi drog oss så jag kunde krypa under täcket.
22.15 stensov jag
 
Äntligen kom dagen jag inte behöver göra något förrän kl 19.00
Kroppen och huvudet var med ordentligt tyckte jag.

På kvällen var det bokat juldagskalas här med bastu o bad, ca 20 pers skulle komma.
Ska jag vara ärlig, hade folk avbokat hade jag inte blivit ledsen men nu var det som det var.
Hade bestämt mig för att ta det lugnt. Så 2 öl o 3 cider slank ner i min mage under loppet av 10 timmar.
Jag var väl inte den som var mest uppåt och det var en riktig lugn tillställning för att vara på Lilleskogsvägen.
Helt klart blir ju festen så som dom som har festen är. Hoppas folk iaf hade trevligt.
 
Nu sitter jag här och försöker få i mig så mycket vatten jag kan. Enbart kaffe är inte någon höjdare.
Har en tanke att jag ska försöka komma iväg till gymmet o testa mina gränser.. givetvis lite försiktigt men ändå.
Behöver veta vad som händer om jag utsätter mig...
 
Ta hand om er!
 
Kram
 

Ligger i sängen och ska försöka ta igen mig.
Har vaknat några ggr i natt o tänkt på en sak jag fixade igår kväll men gjorde lite "fel" på.. Jobbigt att behöva komma på en lösning mitt i natten.
Som tur var somnade jag om o vaknade ordentligt vid 9.00 tiden o kom då att tänka på att dagen var fullbokad, enligt mig...
* Fram med tomtar,
* Stryka, hänga upp julgardiner
* Tvätta det sista. Så slipper man bry sig om tvättstugan på några dagar.
* Träffa Bella o ev Sara o Astrid
* Träna


Ni ser... Lugnet i juletider finns inte riktigt.
Istället för date med Sara, fixade jag matbordet helt klart för morgondagen och nu efter jag vart en sväng hos M o V inser jag med bultande hjärta att träningen får avstå.
Ska på "uppesittar-kväll" på Jutegatan ikväll. Komma till förhoppningsvis dukat bord är nog rätt skönt...

Märklig känsla det här....
Lika bra att gå upp, blir ju inte lugnare av att ligga under täcket.. Soffan kanske funkar bättre...

Finns det något skönare än att krypa under täcket när sängkläderna är nytvättade?
 
Idag blev starten precis som jag ville.. en riktig sovmorgon o T kom o väckte mig när frukosten var framdukad.. var dock sugen på att ligga kvar i sängen ett tag men o andra sidan när klockan var över 10 kanske man får ta sig i kragen och gå upp.
Bestämde mig för igår att köra på som vanligt, fast i den takt alla saker, som skulle göras, behövdes.. Vissa tar ju längre tid än andra o allt skulle bli gjort men som sagt "allt i sin takt".
Blev helt klar med listan om sent i kväll men listan för idag är gjord.
 
Vi har även hunnit med lite besök..
Alltid trevligt, men när man blir anfådd av att gå efter en 1 1/1 åring är det nått fel..
Ska verkligen försöka vila ut dessa dagar och ta hand om mig men det är lättare dagt än gjort i dessa tider då alla förväntas träffa en.. Men nu är det jag som bestämmer!
 
Tack så hjärtligt för alla som lämnat kommentarer.
Som sagt, jag tror det är en viss stress som ligger till grund för att det blev som det blev i lördags men det är bara som jag tror. Anledningarna kan vara många...
 
Avslutningsvis kan ni få se hur delar av vår källare blivit de senaste dagarna
 
Gästrummet
 
Nya "hörnan" i källaren..
 
Dags att sova..
God natt på er
 
Kram !
 
 
Äntligen!
Imorgon ska jag ha sovmorgon med stort S!
Känner att det är någon vajsing i kroppen men det är svårt att veta vad det är när man inte är sjuk.
Hade vart bättre omman haft feber eller förkyld. Då kan man "ta" på det...
Men vill vara det till jul?
Inte jag!
 
Känslan är att jag har lätt för att börja skaka, hjärtat klappar fort om jag bara går upp från källaren, hastiga rörelser gör att jag känner mig svimmfärdig..
Är det någon som kan nått om dessa åkommor får gärna säga vad som bör göras åt det..??
 
Nu är det iaf dags för sista jobbpasset innan några dagar ledigt..
Då det är dags att fixa allt för jul!
Kan inte annat än tacka min man för allt han gör just nu! Så jag bara kan ta hand om mig själv o vila så mycket jag kan!
Puss
 
Ta hand om er så ska jag göra mitt bästa!
 
Kram på er!

Precis nedbäddad.
Äntligen är denna dagen slut, har nämligen trott att det vart torsdag ända sen igår. Det är riktigt jobbigt.

Denna dagen har vart riktigt seg och som grädde på moset fick jag ett riktigt bakslag efter lunch. Fick tillbaka känslan i huvudet som jag hade i lördags. Det var riktigt otäckt. Visste inte hur det skulle te sig. Kunde denna gången stå upp o genomföra mitt jobb dom 3 sista timmarna men tror dom var dom längsta någonsin.

När klockan var 20.00 fick jag äntligen cykla hem o blev mött i dörren av T som hade, efter min beställning, fixat mat.
Nu var jag hemma och hade verkligen ingen tid att passa men ändå åt jag som jag inte sett mat förut.. tyckte det var jobbigt att jag var tvungen att duscha innan läggdags.. o att gå ner o kolla vad T fixat i källaren tog emot.
Så nu ska Katrin räkna ned timmarna imorgon sen ska hon slappa så inte den berömda väggen kommer mot mig...

Så är jag frånvarande här så behöver jag enbart andas lite.


Tur tomten kom på besök på jobbet så det var något som kunde väga upp denna dag... Tror jag har bästa chefen!


Bäst att sova... För imorn får vi se om det är något spännande i tidningen + att jag behöver några timmars sömn.


Kram på er!

Håll utkik vettja.... Ja, vet. Vi är inte snabbast i kommun. Men vi är inte dom enda som är inblandade ;)

Igår hände det som man så lätt säger " det händer aldrig mig"
 
Kvällen började så fint med en för öl här hemma medans jag fixa ordning mig för restaurang besök.
Det var öltömning och reducerat pris på maten så varför inte passa på kände vi..?
 
Vi satt där en längre stund och drack några öl, åt en hamburgare och hade väldigt trevligt. Det byttes sällskap på vårt bord, (vi satt ju kvar men det kom nytt folk efter en stund)
Vi kände efter ett tag runt 23 tiden att vi skulle bege oss mot nästa ställe.
T o M drog sig innan mig då jag satt kvar o pratar lite med min bror.
Från första till andra stället kan jag på vinglande ben ta mig, själv. Promenaden tog väl kanske 10 min, inte ovanligt lång tid för det är inte till grannshuset jag skulle.
 
Men direkt när jag kommer till ställe nr 2 känner jag att illamåendet sätter fart och då kan jag bli instängd i mig själv och bara ta min jacka och bege mig hemåt.
T ringde för att fråga om jag ville ha sällskap. Men efterom jag kände att jag än så länge hade koll på läget tackade jag nej och tyckte han kunde vara kvar.
Tyvärr kom jag bara några meter till på gatan innan jag fick upp all mat o öl från kvällen och jag föll ihop. Som tur var hade jag medvetandet kvar så jag kunde få fram mob, ringa T och få ur mig HJÄLP!
Efter en stund ser jag lycktorna från en taxibil.. så jag försöker resa mig från gatan- känner att jag annars kommer bli påkörd. Men jag kommer två steg sen faller jag igen.
Taxichauffören som för mig är känd lägger märke till att något är väldigt konstigt.
Jag blir aggresiv, får panikandning och kan inte kontrollera kroppen.
T anländer strax därpå och det enda som finns att göra är att ringa 112.
När ambulansen kom kunde jag fortfarande inte röra mig så personalen fick lyfta på mig på båren och efter en stund befann jag mig på akuten
 
 
Där det tog en massa prover. Tyvärr kan man inte ta något prov på det jag o T iaf trodde jag fått i mig. GHB.
När man googlar hur man blir stämde flera punkter in på mig.
Efter 4- 5 timmar fick jag lämna akuten för att åka hem och nu har jag äntligen lyckats ta mig upp för att byta säng mot soffa.
 
 
Ska försöka pigga på mig nu så får ni ta hand om er!
 
Håll hårt i era glas.
Kram
 

Är det dags att vid snart 28 års ålder lära sig att man inte kan vara överallt hela tiden??
Tror den senaste tiden har gjort att jag insett hur jag behöver lägga upp mitt liv... och vad jag framförallt INTE kan göra...

Fler timmar på mitt dygn!
Hinner inte ens med hälften av vad jag vill göra och dagarna bara springer mot julen och allt som ska fixas.
Måste allt ske när man inte har tid. Vill vara överallt och hemma på samma gång. Kan nån hjälpa mig? :D

Dags att sova så man hinner med lite imorgon.. och framför allt orkar nyttja kvällen.

Kram

Oj oj.. Idag kan man nästa trott jag utbildade mig till psykolog.
Tur det blev frisör... Vet inte om jag skulle ha tålamod att jobba med människor som kräver enormt mycket av en hela dagarna...??
Men jösses, om man får säga så här. Vilket gott skratt jag fick. Vi blev verkligen bundisar, till alla andras stora förtjusning. ;)


Idag har det hänt riktigt bra saker.

* Onlinebokningen är igång. Tänk, för mig tog det inte ens 1VECKA!! Förlåt, men du är inte släkt med blixten direkt...
Så ni som vill boka klipptid mitt i natten
www.kopparsalongen.se

* Träning med PT efter arbetsdagen. Det går bra nu, kan man säga.
Men träning är väl ungefär som att tappa i vikt, man behöver vara enträgen o ha tålamod. Speciellt jag som springer titt som tätt på Ledakuten och därför bara får köra halva träningsprogram.

* Vårt hus börjar efter 6 år, bli klart. Ljuset i tunneln ses väldigt skarpt nu ;)
Invändigt är det egentligen lite små piff som saknas varav det består i 2 fåtöljer T o M åkte till Kungsbacka ikväll för att hämta. Kommer bli riktigt grymt nere i källaren.
Välkomna hit på kaffe.. lr en whiskey i dom nya fåtöljerna ;)

Borde egentligen sova men tyvärr är jag o T i väldigt osynk vad gäller sovdax. På nått konstigt sätt somnar jag alltid innan han lägger sig och likaså igår o nu är han påväg hem o imorn jobbar han natt.. Ja, vi hinner ju inte tröttna iaf. ;)
Skämt o sido. Folk har det bra mycket jobbigare än mig, men saken är väl att man vänjer sig sjukt fort..

Får nog ge upp. Ögonen går i kors.

Kram på er!

Då ska vi se om jag får ner några rader.
Gjorde ett försök igår men det gick inte alls bra så vi kör på nr 2 det kanske blir bättre.
Är sjukt trött men ni ska allt få ett par ord av mig innan läggdax.
 
Idag har det varit en lång dag.
Har vart barnvakt åt den sötaste i hela världen.. än så länge :D
 
 
Inte alla dagar man går upp för att ta emot barn kl 8.00 för att vara till hands fram till 17 tiden.
Ni som har barn förstår mig säkert :D
 
Lagom till lunchen fick vi besök av I o V. Så himla trevligt att äntligen träffas. Det var inte igår och verkligen inte i förra veckan heller.
Men det är som jag sagt, vi står på samma plats både två. Ingen yttrar sig att den andre inte svarar eller har tid att ses.
Vi förstår varandra att vi har fullt upp och när vi ses blir det kvalité. Är inte det toppen så säg... ??
 
Så himla kul att bara babbla och diskutera saker fram o tillbaka o få andra sätt att se på olika saker. Man lär sig något varje dag.
Du satte fart på mina tankar I. Vi får väl se, utan att säga för mycket vad vi pratade om, när det kommer o knackar på dörren.. om vi säger så :D
 
Egentligen borde jag inte alls vara så trött som jag är med tanke på våran helg.
Utnyttjade en frinatt på Scandic i Borås. Kanske inte låter så flashigt men med tanke på att vi äntligen kunde passa på att provsmaka Vincis meny var det inte så svårt beslut.

Efter många om o men kom vi iaf iväg till Scandic. Hann precis checka in o byta om för att vandra i riktigt kyligt väder, gjorde tillomed ont när man fick ner luften i lungorna, till restaurangen.
Kan med bilder visa hur "dåligt" vi mådde.. :D
 
 
Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka som sträcker sig ända till lördag..
Hade gjort allt för att få några dagar ledigt. I mitt huvud snurrar massa saker jag vill få gjort innan julen anländer. Får väl helt enkelt strunta i soffan på kvällarna.. efter träning förstås... så borde den där listan kunna bli liite kortare.
 
På tal om träning.. känner att det går riktigt bra nu. Har hört lite olika ord, med samma betydelse... från personer i min närhet. Blir jätte glad av alla ord, har bara lite svårt att se vad som händer själv.
Hoppas att U tycker det samma imorn när det är dags för träff med PTn.
 
 
Jo, men här har ni väl nog med ord..
 
Kram på er!
Nu kan alla som klagar på att vi inte får nån snö i Sverige vara tysta.. ett bra tag! Vi har fått så vi klarar oss tillräckligt.
 
 
Det är tur att man har ett jobb så man får vara inomhus.. frågan är bara hur man ska ta sig dit imorgon.
Men den stora frågan är hur många kunder som kommer imorgon och om dom kommer, kommer dom i tid?
 
Efter jobbdagen bar det raka vägen mot M och Ledakuten
Tyvärr har mitt knä börjat dumma sig igen, men eftersom jag hörde av mig till M i tid hoppas jag snart det är så bra att jag kan träna fullt ut igen.
Jag får iofs göra allt utom benmaskinen.. SÅ jag klarar mig som tur är :D
 
Som tur är hade jag min egen taxi, Tobias, som hämta mig så hem kom man i bra tid.. Hade jag gått hade jag nog inte vart hemma än :D Jo, det hade jag väl men tid hade det tagit.
 
 
Kvällarna händer det inte så mycket på nu för tiden...
Det blir mest mat o tv (o jag inte hinner till gymmet förstås), och vad passar väl inte bättre än detta
 
 
en kväll som denna?
 
 
Nu har hjärnan lagt av känner jag så det är väl lika bra att dra täcket över huvudet.. imorn väntar en tidigt morgon och snöpromenad... tror taxin är inställd :D
 
Kram på er!
 
 

Ligger under täcket o kan höra basgången o nästan texten med för den delen.. T är nere i källaren o målar klart det sista rummet.
Och som vissa vet har jag för det mesta inte ont av att somna till lite dunk. Det gäller bara att slappna av, låta hjärta slå i takt och sluta ögonen ;)

Är helt slut i kroppen så det var verkligen skönt att lägga sig.

Dagen, lr rättare sagt jobbet, startade på ett lite annorlunda sätt.
Var i jätte god tid, trots att jag gick- snön gör det svårt att cykla för mig, men när jag kom till jobbet var dörren låst och K som öppnade kunde, liksom jag, inte låsa upp.
Kul att starta med ett fruset lås.
5 min innan klockan slog 9 kom vi in. Tur i oturen trodde min kund hon fått maginfluensa så jag hade tid att lösa starten på salongen.
När det händer nått sånt blir man lite knäpp i huvudet hela dagen..

Direkt efter färdig dag bar det iväg på raska ben till Sirius, dax för spinning.
Har verkligen fastnat för det, hoppas det håller i sig o framför allt att mina knän pallar.
Har fått en dålig ovana bara där på cykeln, efter bara 10 min kollar jag alltid på klockan o tycker att det ska vara över men sen efter den första titten är man med i matchen och tiden har runnit förbi o trampandet är över.. Konstigt det där..?

Kvällen har bestått i matlagning, plock, dusch o lite soffa...

Nu behöver jag verkligen sova.
Tidig uppstigning imorgon.

Kram på er!

 
Då var dagen kommen för att tända det första ljuset.
Att det är minus 10- 15 grader och marken är täckt av snö gör ju inte saken direkt sämre.
Det är väl så vi vill ha det denna tid, eller?
Nu känns det iaf inte som det skulle kunna bli slask i första taget. Det är ju alltid possitivt. :D
 
Idag tog vi oss en rejäl sovmorgon. Vet inte riktigt vad det är med mig men jag tycker jag är trött konstant. Kanske för jag aldrig lägger mig eller så är det helt enkelt något annat som jag inte har svar på.
Så nu för att råda bot på det, ligger jag redan under täckt och klickar. :D
 
Efter frukost till detta ljuset började listan att prickas av.
Först ut var ett besök på Cheapy.
Ville så gärna ha ett hus till fåglarna, dom som än är kvar, för att kunna ge dom lite mat o va passade inte bättre än att T hade hittat ett uppe på vinden. Det är verkligen inte finaste jag sett men det kanske är någon där uppe i det blå som kan titta ner på oss o bli glad att vi anänder det :D
Tycker även att en gran utanför dörren är väldigt mysigt så här års.. Dock har inte ljusen hittat dit än.. men det kommer väl
 
 
Vi passade även på att "göra staden". Det är ju bara julskyltning en gång om året.
Äntligen fick jag tummen ur, så S inte kan klaga längre, att köpa en ny vinterjacka.. Iom mitt medlemskap på VV finns det en hel del kläder som är lite stora och jag tycker inte det är så värst snyggt när det bara hänger.
Fick även med oss ytterligare en sak till vår nya samling... Älskar verkligen hela serien Le Creuset!
(tyvärr får ni inte se mer bilder. då sidan verkar hänga sig varje gång jag laddar upp något nytt...)
 
Återkommer imorgon.
 
Kram
 
 
Då var helgen nästan över.
Det går riktigt fort när man jobbar på lördagen..
 
Hade gjort vad som helst imorse för att få ligga kvar i sängen men det går ju inte.. o att det hade kommit så mycket snö gjorde ju inte saken bättre.
Har iofs kommit på att jag detta året lärt mig att tycka om snön men den kan ju ställa till lite när man har en tid att passa.. men idag gick det galant :D
 
Tyvärr hade vi inte riktigt så mycket att göra som vi trodde vi skulle få, folk var ju insnöade :D
Detta kanske låter dumt, men ibland blir man liksom inte ledsen när man får återbud. För denna tiden finns det så mycket att göra ändå.
Inför morgondagen.. skyltsöndagen och alla julerbjudande som ska komma fram i salongen.. så tiden sprang iväg kan man säga.
 
 
Direkt efter jobbet fick det bli en tur till TJ, behövde ha lite salva.. eller rättare sagt concentrate..
Hoppas mitt öga blir bättre tills imorgon. Orkar inte med en tur till innan jul.
Får väl iofs skylla mig själv eftersom jag inte snåla med skaldjuren i tis.. *fy*
 
 
Eftermiddagen har spenderats i soffan för att ta igen lite sömn.. inte för att jag sov men det kan vara skönt att bara få vara.
 
Till kvällen hade jag o T tänkt äta god mat.. den vi inte åt igår :D och kolla Så mycket bättre.
Altt stämde men vi fick en liten gäst, det var inte den vanliga :D... kors i taket
Herr C hade inget o göra och vad gör det att han kommer hit när han har med sig sådana här smaskiga saker :D
 
 
Att T inte är så frusen kan man verkligen förstå av detta kort.. måste bara visa :D
 
 
 
Självklart efter maten blev det Så mycket bättre.
Oj, vad Maja o Darin såg kära ut när han sjungit hennes låt.. Man nästa såg att det var bara pussen som saknades :D
Det var nästan så man kände den där pirriga känslan i kroppen  som man känner när allt är nytt..
Det fick mig genast att tänka på våran dag.. Det är ju faktiskt exakt 3 månader sen vi stog där i kyrkan och sa vårt JA!
Hur fort går tiden egentligen?
 
 
 Kram